„A divat változik, a stílus örök!”

Azt gondolom, hogy nem véletlen terjedt el Coco Chanel mondata! A divat valóban napról napra változik, így az ékszer divat is, de egy igazán stílusos nő bármely korban csodás tud maradni! Nem sok olyan hölgy ismerősöm van, aki ne hordana legalább alkalmakkor ékszert 🙂

Az ékszerek ősidők óta velünk vannak, már az ősember is hordta őket. Maga készítette csontokból, kövekből és kagylókból. Mindenféle varázserőt tulajdonítottak neki. Az egyiptomiak szó szerint a sírba vitték magukkal kincseiket. Úgy vélték, hogy megvédi őket a túlvilágon, ha együtt temetik el velük. Hát vagy így volt vagy nem, de a mai napig hiszünk hasonló elképzelésekben. Ott vannak például a barátság karkötők, vagy a szerencse hozó talizmánok, amik a nyakláncunkon lógnak. Vagy különböző betegségeket elűző ásványok… Mindenki másért hordja az ékszereket. A rómaiak és az őket követő még jó néhány évszázad emberei státuszszimbólumként használták, illetve rangjelzés gyanánt aggatták magukra a csillogó csecsebecséket. Csak a gazdagok tehették meg, hogy nemesfémből készült ékszereket hordjanak, a többieknek pedig maradt az akkor még értéktelen bizsu.

Napjaink divatjának már szerves része a bizsu, legfőképpen a kézzel készített egyedi tervezésű szépségek. Mindenki ki szeretne tűnni a tömegből és megmutatni saját egyéniségét, és ennek az egyedi ékszer remek eszköze. Úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy fénykorát éli ez az (csúnya szóval) iparág.

Te hogyan választasz ékszert?

Mindig a ruhádnak és az alkalomnak megfelelőt veszed fel, vagy néha hallgatsz arra a kis hangra, amelyik el akar téríteni a megszokott választásodtól? Vagy kizárólag az aktuális ékszer divat szerint hozod meg a döntésedet?

Szintén korunk egyik sajátossága, hogy bármit fel lehet venni bármivel – csíkosat a kockással, zöldet a lilával – és ez jellemző az ékszerdivatra is. Már nem olyan szigorúak a szabályok, hogy csak ezüstöt vagy csak bronzot viselhetsz. Bátran kombináld őket! Sőt nagyon népszerű lett a textil vagy az üveg alkalmazása. Én személy szerint üveget és bronzszínű öntött alapot használok többnyire, de nagyon szívesen kombinálom gyöngyökkel, masnikkal és egyéb más anyagokkal. Ha stílusosan tudod ötvözni az anyagokat, akkor csoda szettek születhetnek 😉

Hajrá! Bizsura és stílusra fel!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]