Te hol tartod az ékszereidet? Utálod te is, amikor összegubancolódnak a nyakláncok, vagy nem találod a kedvenc fülbevalód párját? Szörnyen bosszantó! Főleg, ha végül mást kell felvenned, ahelyett amit kigondoltál! Mutatok néhány ékszertartó megoldás a saját „szentélyemből” 🙂 Remélem hasznos lesz számodra is!
Nem szeretek drága ékszertartókat vásárolni, nagyon csinik vannak a piacon, de mégis a magam kitalált/készített dolgok híve vagyok.
Legfőbb problémám mindig is a nyakláncok elhelyezése volt. Nagyon aranyos a dobozkában tartás, azonban rettenetes, mikor se vége se eleje, mert az ezer nyaklánc egy gubancban hever és esélytelen szétszedni őket. Erre két megoldásom született…

❀ Pár évvel ezelőtt a kedvesem hozott nekem – csak úgy, mert imádom a cukiságokat – pár darab mosolygós csillag alakú öntapadós akasztót. Azonnal jött az ötlet – felragasztottam a tükröm peremére őket és ráakasztottam néhány nyakláncot. Azonban ahogy gyarapodtak a láncaim már nem volt elég a három csillagocska.

❀ Már nem is tudom, hogy hol láttam ezt azötletet, de szinte azonnal megvalósítottam, amit lehetőségem lett rá. Nagyon egyszerű és mutatós. Kimentem a kert azon részébe ahol a párom a mindenféle szerszámokat, és egyéb számomra felismerhetetlen dolgokat tart és láss csodát szerelem volt első látásra, egy nagyjából 30 centi hosszú és 5 centi széles deszka 🙂 Kicsit megcsiszoltam, előkapartam a legszebb szalvétámat és egy egyenletes alapozás után befedtem a szalvétával. Majd a tetejébe tűztem néhány térképtűt – ezek tartják a nyakláncokat. Ráerősítettem egy láncot (ez tetszés szerint lehet bármilyen stabil fonal), ami akasztóként szolgál. Csupán egy fa léc, egy szalvéta, 12+2 térképtű, dekupázsragasztó, fehér festék és kb. 1 méter lánc vagy erős fonal kell hozzá.

❀ Még korábbi szerzeményem ez a bögretartó. Bár nem saját készítésű, de nagyon praktikus dolog. Szerintem nagyobb haszna van a pipere asztalon, mint ékszertartó, mint a konyha pulton 😉

❀ Ha még mindig nem lenne elég akasztód a nyakláncaidnak és a füliknek, akkor szerezz be egy bárhol kapható natúr parafatáblát, szedd elő a maradék térkép tűt, és gondold át, hogy hogyan szeretnéd dekorálni. Szinte bármi elfér rajta 🙂 Én néhány fányol levelet erősítettem rá dekupázsragasztóval, akasztónak pedig nagyobb szemű ékszerláncot és néhány színes szalagot használtam, amiket térképtűvel erősítettem rá, amit szintén tudsz akasztónak használni.

… és most, hogy a nyakláncok miatt már nem kell aggódni, lássuk, hogy tartsuk a bedugós füliket. Ez az ékszertartó a legújabb kreálmányom! Annyira egyszerű és annyira fantasztikus. El sem hiszem! 🙂 A füliket is mindenféle kis kosárkában és dobozban tartottam, de mindig azon problémáztam, hogy hol a párja… Aztán egyik nap eszembe jutott, hogy lehet kapni ilyen tartókat, amibe bele kell dugni a fülbevalót, az a csúnya fekete. Legtöbb üzletben arról kínálják a szépségeket. Sosem tetszett, de a módszer igen! Úgyhogy megvalósítottam ízléses kivitelben 🙂 Szerezz be hozzá egy Ikeás képkeret (na jó máshol is veheted, de nekem ez esik útba), okos ha kétoldalút veszel, ami a saját lábán áll, nem pedig a hátul megtámasztósat. Szükség van még egy vastagabb tűre, illetve én ékszer készítéshez való szerelőpálcát használtam, és még egy mécsesre. Ja, és egy fogó, hogy meg ne égesd magad. Szóval, ügyesen felmelegíted a tűt a mécses lángjába tartva és óvatosan pici lyukakat „fúrsz” a műanyag lapon, ami a képet tartaná a képkeretben, ha elég meleg a tű, akkor csodálatosan átlyukasztja a műanyag lapot 🙂

Érdemes előtte kimérni és bejelölni egy filccel, hogy hova szeretnéd a lyukakat, én 1 és 1,5 centi hézagokkal lyukasztottam.

Ha bármelyik ékszertartó megalkotásában segítségre van szükséged, nyugodtan írj! Vagy ha nem akarsz babrálni vele, de nagyon tetszik az ötlet, akkor nagyon szívesen elkészítem Neked! 🙂

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]