A színek világában ez az év is úgy kezdődött, mint a többi – összeült a Pantone bizottság és együtt megálmodták, hogy idén melyik szín legyen kiemelve a többi közül és kinevezve az év színének. A választásukkal idén maximálisan egyet értek, mert egy a szívemhez nagyon közel álló árnyalatot sikerült kiválasztaniuk 🙂  Ez a szín nem más, mint a rózsakvarc.

rozsakvarc_evszine_vngdesign A rózsakvarc maga a szeretet, a szerelem és az érzékiség egyben. Nyugalmat és harmóniát áraszt, és rendhagyó módon ő nincs egyedül, a korábbi évek trendszíneivel ellentétben. A döntéshozók nem bírták elválasztani hű társától a derűs kéktől. Fantasztikus egységet alkotnak együtt 🙂
A rózsakvarcot, mint már említettem a szerelem szimbólumának is tekintik, így ha esetleg még vársz a hercegedre érdemes egy darabot magaddal hordani, hogy megsürgesd kicsit a lovagod érkezését vele. Érdemes nem túl csiszolt darabot magunknál tartani, és mindenképpen erősítsünk ékszereink, és egyéb kiegészítőink színeivel bátran. 🙂 Az ókori görögök úgy gondolták, hogy a rózsakvarcot a szerelem istene, Eros küldte a Földre, hogy vele a szerelem és a béke erejét ajándékozza az embereknek. Némileg ez a mítosz is befolyásolta a döntéshozókat, ugyanis minden alkalommal figyelembe veszik a világban zajló eseményeket és azok ránk gyakorolt hatását, és mostanság ránk fér a harmónia és a szeretet közelsége.

A rózsakvarc is és a derűs kék is a pasztellszínek családjába tartozik. Gyakran tévesztjük össze a fagyi vagy cukorka színekkel, azonban nagy különbség köztük, hogy a fagyi erőteljes színekkel bír még a pasztell ezeknek egy jóval kisebb telítettségű változata. A pasztell szó csupán árnyalat jelző nem takar konkrét színt. Ezért mindig utána kell tenni, hogy pontosan milyen színről is van szó, mint például pasztell sárga, pasztell kék. Sokszor nevezik “tésztaszerű” színeknek, annyira lágy, krémes színekről beszélünk. Az elnevezés is a pasta szóból ered…

Bátran használjuk a színeket, mind ruhában, mind kiegészítőkben, csak arra figyeljünk, hogy azonos színcsaládból válasszunk. Pasztellhez okos szintén pasztellt vagy semleges színt viselni, mint a fehér vagy a fekete.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]